
Jon Arne Løkke
20.05.2025
09:00 - 12:00
Påmeldingsfrist: 19.05.2025
De som arbeider i de helse - og sosialfaglige yrkene, og lærere, blir oftere enn andre utsatt for trusler og vold og har ofte store psykologiske belastninger. Stress, utbrenthet, og sekundær traumatisering er bare noen begreper på tilstandene. Arbeidsgiver har et ansvar for å legge til rette trygge og gode arbeidsplasser, men arbeidstakeren må også ta vare på seg selv. Selvivaretakelse og psykologisk fleksibilitet henger nøye sammen, og i kurset får du en introduksjon til hva psykologisk fleksibilitet innebærer og eksempler på hva du konkret kan gjøre og øve på selvivaretakelse. Forelesningen er sterkt inspirert av flere svært godt dokumenterte moderne trenings - og terapiformer.
Dosent Jon A. Løkke jobber til daglig som underviser, veileder og forsker ved vernepleierutdanningen ved Høgskolen i Østfold.
Han har mange års erfaring fra klinisk og akademisk arbeid rettet mot barn, unge og voksne med ulike livsutfordringer.
Han driver også med veiledning, coaching, mindfulness og endringsarbeid. Løkke har skrevet en rekke vitenskapelige artikler og bøker rettet mot et spekter av problemstillinger som dreier seg om miljøterapi, selvendring, forskningsmetode, veiledning, ulike typer utviklingsforstyrrelser og filosofiske problemstillinger.
Time 1 - Innledning
Selvivaretakelse
Seks psykologiske prosesser
En endringsøvelse
Time 2
Verdier og forpliktelse
Nærvær og perspektiv
Ubehagelige emosjoner ogtankekjør
Time 3
Åpen, oppmerksom og engasjert
En endringsøvelse
Forslag til små endringer ihvergslivet
Kurset er ferdig innen kl. 12.00
Det vil bli benyttet mentimeter.com som en del av kurset. Deltakere vil få mulighet til å stille spørsmål, svare på spørsmål og komme med innspill i løpet av kurset.